Hur fungerar en laddbox

Vanliga frågor och svar hur en laddbox fungerar eller gällande installation av laddbox. Har ni frågor till oss gällande er laddbox eller laddbox installation så tveka inte att kontakta oss.

FAQ

Vanliga frågor om laddboxar.

Himenaeos. Sed molestie, velit ut eleifend sollicitudin, neque orci tempor nulla, id sagittis nisi ante nec arcu. Fusce porta bibendum convallis. Morbi fringilla sollicitudin scelerisque. In pellentesque

Hur installeras en laddbox?

Installationen måste utföras av en behörig tekniker. Vi erbjuder erfarna och välutbildade tekniker som ser till att laddboxen installeras korrekt.

Varför ska jag använda en laddbox istället för vägguttag?

Eftersom de är särskilt framtagna för att ladda just elbilar. Med hög batterikapacitet krävs hög laddeffekt för att laddningen ska gå snabbt och smidigt. Dessutom blir det tryggare och säkrare än att använda ett vanligt vägguttag.

Går det att tidsstyra laddningen?

En stor fördel med laddboxar är att du kan ladda när elen är som billigast. Du kan också hämta statistik över din användning. Boxen har smart mjukvara som gör att du kan schemalägga tider, till och med när du befinner dig på distans.

Är laddstation samma som laddbox?

Ja, båda termerna syftar på elbilsladdare. Ett annat begrepp som förekommer är laddstolpe. Det är precis vad det låter som: en laddbox som sitter på en stolpe. Annars sitter de ofta på väggen.

Vilka olika laddboxar går att välja mellan?

Behöver du ett eller två uttag för laddning? Charge Amps Halo har ett uttag, medan Charge Amps Aura har två. Charge Amps Aura är bäst för dig som behöver kunna ladda två elbilar samtidigt. I övrigt har de stora likheter. De är framtagna för det nordiska klimatet och fungerar med alla bilmärken.

Ready to get started?

Get in touch, or create an account